Július 28-ig nem jár a 8-as és a 9-es villamos

PONTJúlius 28-ig nem jár a 8-as és a 9-es jelzésű villamos a Ružinov-Pošeň lakótelepek irányába. X8-as jelzéssel ellátott autóbusz helyettesíti a két villamost a  Legionárska és a Vazovová utcától.

A hivatalos közlemény:Z dôvodu opravy koľajníc v obratisku Pošeň v termíne od 20. do 28. júla 2013 budevylúčená premávka električiek v úseku Trnavské mýto – Ružinov. Električkové linky a náhradná autobusová doprava budú organizované nasledovne:

  • Linka 11 nahradí linku 3 a bude premávať po trase Rača – Račianske mýto – Americké nám. – Špitálska – Jesenského – Nám. Ľ. Štúra a späť do Rače cez Šafárikovo námestie. Namiesto riadnej zastávky linky 3 na Nám. SNP obslúži zastávku Jesenského.
  • Linka 8 nebude premávať.
  • Linka 9 bude premávať z Karlovej Vsi cez Trnavské mýto ďalej po Vajnorskej k ŽST Nové Mesto a späť. 
  • Náhradná autobusová linka X8 bude premávať po trase Ružinov, Astronomická – Ružinovská – Záhradnícka – Karadžičova – Krížna -Vazovova – Radlinského – Legionárska – Krížna – Záhradnícka – Ružinovská – Ružinov, Astronomická. Prestup medzi električkami a náhradnou linkou X8 bude možný na električkových zastávkach Legionárska a Vazovova, prípadne s peším presunom na zastávke Krížna. Autobusy zastavia na všetkých zastávkach na uvedenej trase s výnimkou zastávky Kvačalova, kde zastavovať nebudú.