Koloman Kertész Bagala meghívója

BagalaKoloman Kertész Bagala, vydavateľ pôvodnej slovenskej tvorby, oslavuje dvadsať rokov na trhu. Jeho vydavateľstvo vzniklo prvého marca 1991 a odvtedy vydal Bagala viac ako 300 kníh.
V utorok 29. novembra o 18:00 vás srdečne pozývame do našej kníhkaviarne na Obchodnej 26, kde sa uskutoční beseda s autormi vydavateľstva K.K Bagalu. Na akcii budú spolu diskutovať Monika Kompaníková, Balla, Agda Bavi Pain, Kornel Földvári a K.K. Bagala.Monika Kompaníková debutovala zbierkou krátkych próz s názvom Miesto pre samotu, za ktorú získala Cenu Ivana Kraska, jej novela Biele miesta bola nominovaná na cenu Anasoft Litera. Tú sa jej podarilo získať tento rok, kedy v konkurencii deviatich nominovaných titulov zvíťazil jej román Piata Loď. 
Vladimír Balla knižne debutoval zbierkou poviedok Leptokaria (Cena Ivana Kraska za debut), nasledovali tituly Outsideria, Gravidita, Tichý kút, Unglik, De la Cruz a Cudzí. Zatiaľ posledným jeho dielom je novela V mene otca.
Besedy sa zúčastní aj Kornel Földvári, ktorý je podľa časopisu RAK najznámejší neznámy autor. Najprv vydával pod rôznymi pseudonymami, až v roku 1999 debutoval pod vlastným menom knihou O stručnosti. Medzi jeho najznámejšie diela patria aj O karikatúre a O detektívke.
Zaujímavým hosťom bude aj Agda Bavi Pain, spisovateľ a scenárista tureckého pôvodu. Prózu, poéziu, ale aj recenzie a kritiky publikoval vo všetkých slovenských literárnych periodikách a novinách, spolupracoval na rôznych televíznych projektoch, pre Dezorzovo Lútkové Divadlo autorsky pripravil štyri bábkové hry. V roku 2006 mu vyšiel román Koniec sveta, za ktorý získal medzinárodnú literárnu cenu Bank Austria Literaris.