A rebellis Pozsonyban

Gyüre Lajos

A Komáromi Teátrum Polgári Társulás 2011. május 2-án 19.00 órakor Pozsonyban, a Ružinov művelődési házban szerepel Gyüre Lajos A rebellis című történelmi darabjával. A dráma II. Rákóczi Ferenc életébe enged bepillantást.
Gyüre Lajos kassai költő, színmű- és meseíró jó érzékkel ábrázolja az ifjú fejedelem környezetét, s ad választ arra, hogy egy dúsgazdag főúr hogyan válik a szegények vezérévé. A mű rendezője Dráfi Mátyás, a szereplők erre az egyetlen előadásra verbuválódtak.
A címszereplő ifj. Havasi Péter és Tarr Csilla tehetséges hazai magyar színművészetisek. Játszik a darabban továbbá a győri Illés Gabriella, Szentpétery Aranka, Mák Ildikó, Jóba István és Pakši Júlia, az egri Nagy András, a budapesti Kókai Andrea és Kókai János.
A darab rádiójáték-forgatókönyvét az Irodalmi Szemle 2010. augusztusi számában elolvashatják!
A rebellis ifjúnak, idősnek egyaránt hasznos, tanulságos előadás, mert életre kelt egy, a hazáját példásan szerető és védő történelmi alakot.
A jegyeket Gémesi Irénnél lehet megvásárolni, aki a 0908/308 246-es mobilszámon érhető el. Belépődíj: 7.- Euro, nyugdíjasoknak 6 Euro és diákoknak 5.- Euro.
Recenzió