Festival slovenského dokumentárneho filmu

Festival slovenského dokumentárneho filmu Fórum.DOCsk (28.-30. apríla v Košiciach) otvára akreditáciu a spúšťa web:Organizátori podujatia Fórum.DOCsk v posledný marcový týždeň začínajú s akreditáciou účastníkov festivalu. Iniciatíva DOCsk tak ďalej pokračuje v prípravách festivalu, ktorý sa bude konať od 28. do 30. apríla v Košiciach a bude jedinečnou slávnosťou slovenského dokumentárneho filmu. „Záujemcovia majú možnosť akreditovať sa zaslaním e–mailu s údajmi na adresu akreditacia@filmdoc.sk. V prípade záujmu o ubytovanie vieme určité kapacity rezervovať“, vysvetľuje Ľuboš Bišto, vedúci akreditácie a ubytovania. Miestom konania festivalu budú priestory Kasární Kulturpark a kinosála Východoslovenskej galérie (FK Cinefil).

Súčasťou trojdňového podujatia bude okrem projekcií a prezentácií aj diskusia o stave a smerovaní dokumentu s názvom Slovenský dokumentárny film 93 – 10. Diskusné fórum bude priestorom, kde sa stretnú dokumentaristi a ich priaznivci, aby konfrontovali svoje názory a vzájomne sa inšpirovali. Diskutovať s tvorcami budú filmová teoretička Mária Ferenčuhová, filmový publicista a šéfredaktor časopisu Kino – Ikon Martin Kaňuch, filmový kritik a pedagóg VŠMU Martin Ciel. Druhú stranu v debate zastúpia režiséri dokumentárnych filmov Marek Šulík, Ivan Ostrochovský a Róbert Kirchhoff. Diskutujúci sa pokúsia pomenovať a definovať premeny našej súčasnej filmovej dokumentaristiky.

DOCsk spolu s možnosťou akreditácie, spúšťa aj svoje webovú stránku, viac informácií sa tak nachádza práve na stránke festivalu www.filmdoc.sk.
(Iza
Korčmárošová / PR&Press)